Amsterdam Oost

Wanneer je van het Cruquiusgebied richting het centrum gaat, kom je door de Plantage buurt. Een gezellige buurt met goeie restaurants en horeca. Maar ook Artis, de Hortus Botanicus en het Verzetsmuseum.

De Czaar Peterstraat is absoluut een van de leukste straten van Oost. Met veel stijlvolle concept stores waar je écht iets aparts kunt kopen en fijne koffietentjes. Ook voor een gezellige borrel of een hapje eten kun je hier goed terecht.

De Indische buurt is hip, hot en happening. Met name in de Javastraat, Oosterpark en rondom de Dappermarkt regent het de laatste jaren hippe koffietentjes, nieuwe cafés, leuke vintage- en modewinkels. Dat alles te midden van de vele roti-keukentjes, toko’s en Mediterrane warenhuisjes en groentewinkels die er al zaten.

Omringd door water

Cruquiuswerf ligt in de ‘bocht’ van het eiland, en wordt omgeven door aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal (daar waar het kanaal uitmondt in het IJ) en aan de andere kant de Nieuwevaart op weg naar de stad. Boten zie je hier dus de hele dag voorbij gaan, van zandboot en vrachtschip tot superjacht en sloep…