Vier voordelen van samen met een vriend(in) wonen

In Cruquiuswerf komen in totaal 25 Friendsappartementen. Deze appartementen zijn ideaal voor als je samen met een vriend – of vriendin een huis wil huren. Jullie hebben ieder een eigen slaapkamer mét badkamer en delen de woonkamer en keuken. De appartementen variëren in grootte van 57 tot 71 m2. Wij hebben de vier voordelen van samenwonen met een vriend(in) voor je op een rij gezet.    


1. Samen zullen we (niet) alles delen

Zoals je al hebt kunnen lezen combineer je straks het hebben van een hele eigen plek samen met de voordelen van samenwonen. Je eigen plek bestaat uit een slaapkamer met badkamer. Hier vind je een fijne douche, eigen wastafel en spiegel met LED-verlichting. Zo hoef je geen badkamerschema’s te maken, maar kun je wanneer jij wilt onder de douche stappen – of je tandenpoetsen. Wel zo fijn. De WC, keuken en woonkamer deel je met zijn tweeën.

2. Het is goedkoper

Naast dat je de huurkosten samen deelt, kun je ook alle andere bijkomende kosten delen door twee Denk aan jullie vaste lasten, zoals de kosten voor het water, de elektriciteit en jullie TV en internetabonnement. Maar ook de boodschappen, inrichting van het appartement en de huishoudelijke producten kun je delen. Zo bespaar je gemakkelijk tientallen euro’s op de maandelijkse uitgaven én houd je meer geld over om bij een van de leuke koffiezaakjes, cafés of vintage kledingwinkels uit te geven

3. Gezelligheid!

Samenwonen is een stuk gezelliger. Heb je een drukke dag gehad op het werk en behoefte om even je hart te luchten? Dan is er altijd iemand thuis! Maar ook voor de gezellige borrels, filmavonden of game avonden hoef je niet meer op zoek naar een partner in crime. Daar woon je immers mee in een huis. Ook leer je iemand door en door kennen als je samen in een huis woont. Bij thuiskomst is de kans groot dat je elkaar even vertelt over de jullie dag. En dat is een stuk uitgebreider, dan wanneer je elkaar maar een keer per week spreekt. Weet je eindelijk wat het werk van je vriend(in) precies inhoudt!

Maar het voordeel van een Friendsappartement is ook dat je na een drukke dag je ook even helemaal kunt terugtrekken op je eigen kamer om bij te komen. De perfecte balans tussen tijd voor jezelf en gezelligheid.

4. Je houdt meer tijd over

Iets wat je je misschien niet meteen realiseert, maar wanneer je samenwoont bespaar je een hoop tijd.  Je bent namelijk samen verantwoordelijk voor het huishouden. De een kookt, terwijl de andere de tafel dekt. Ook het opruimen en schoonmaken hoef je niet meer alleen te doen. Zo houd je tijd over om andere leuke dingen te doen. Zoals nadenken over de inrichting en het kopen van nieuwe spullen voor in huis.