De drie leukste speelplekken vlakbij Cruquiuswerf

In Cruquiuswerf is het straks heerlijk wonen. Je woont hier ontzettend centraal dus hebt alles binnen handbereik! Leuke winkels, hippe boetiekjes en mooie parken. Ook voor kinderen is het in Cruquiuswerf fijn wonen. Ze kijken hun ogen uit naar de voorbijvarende boten en kunnen heerlijk veilig op het balkon spelen. En zijn ze al iets ouders? Dan kunnen ze verderop spelen in de speeltuin bij Brouwerij Krux. Maar er zijn ook grote speelplekken, binnen 10 minuten fietsen, waar ze zich een hele middag kunnen vermaken. Wij hebben de drie tofste gratis speelplekken voor je op een rij gezet.

 

1. De binnentuin van Cruquiuswerf

De makkelijkste speelplek voor kinderen in Cruquiuswerf is de binnentuin. Deze is straks helemaal autoluw, dus kinderen kunnen hier veilig spelen! Er zijn verschillende plantsoentjes met mooie bloemen waar kinderen op zoek kunnen naar grappige insecten. Maar ze kunnen hier ook fijn stoepkrijten en verstoppertje spelen achter de verschillende bomen. En dat allemaal in jullie 'achtertuin'!

2. Jeugdland / Maakland

Wil je toch iets meer afwisseling? Breng dan een bezoekje aan Jeugdland Oost. Op een kleine vijf minuten fietsen vind je deze geweldige speelplek in Amsterdam-Oost. Jeugdland is ruim opgezet, middenin het groen! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en bouwen in een natuurlijke omgeving. Ook zijn er verschillende knutselactiviteiten en is er een grote speeltuin. In de zomer mogelijk kunnen kinderen hier hun eigen fruit en groente kweken en heerlijk water te spelen. De wat oudere kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, want zij kunnen hier hun eigen hut bouwen. Gegarandeerd urenlang speelplezier! Meer informatie vind je op de website van Jeugdland.

3. Speeltuin Wittenburg

Op ongeveer tien minuten fietsen vind je Speeltuin Wittenburg. Dit is een van de grootste speeltuinen in Amsterdam Centrum/Oost! Kinderen kunnen hier fijn spelen in de zandbak en op de schommels. Maar er zijn ook verschillende draai- en klimapparaten én er is zelfs een echte kabelbaan. De iets oudere kinderen kunnen hier een potje voetballen in de voetbalkooi.  

Speeltuin Wittenburg vind je aan de Fortuinstraat 4 in Amsterdam Oost.