Kindvriendelijk wonen in Amsterdam Oost

In Cruquiuswerf is het ook voor kinderen fijn wonen. Ze kunnen zich uren vermaken op het groene binnenplein of schepen kijken langs de kade. Maar er is nog meer te ontdekken in de buurt.    

 

Uren speelplezier op het binnenplein
Doordat het groene binnenplein autovrij is kunnen kinderen hier veilig spelen. De verschillende bomen en struiken zorgen voor voldoende verstopplekken, terwijl jij lekker op een picknickbank een boek leest. Ook komt er naast gebouw K en L een speelplek voor kinderen, maar precieze invulling hiervan is nog niet bekend.

Groot park dichtbij
Het Flevopark is een mooi groot park aan de overkant van Cruquiuswerf! Hier vind je een speeltuin voor de kleintjes en kun je zwemmen in het Nieuwe Diep. Naast het park ligt Jeugdland, waar ook de wat jongere kinderen zich prima kunnen vermaken bij de natuurspeeltuin of kinderboerderijen mét moestuin. 

Pierenbadje en barbecueën
Het Oosterpark staat ook wel bekend als het groene hart van Amsterdam Oost. Al meer dan honderd jaar komen hier bewoners én toeristen om te ontspannen, te sporten of elkaar te ontmoeten. En op maar 10 minuten fietsen van Cruquiuswerf! Hier kun je heerlijk picknicken en op een mooie zomerdag gezellig de barbecue aansteken terwijl de kids in het pierenbadje spelen.

Cultuursnuiven
Naast de verschillende plekken om buiten te spelen, staat in Amsterdam Oost ook het eerste kindermuseum van Nederland: Tropenmuseum Junior. Deze tentoonstellingen nodigen kinderen uit om actief mee te doen. Of bezoek het Plein Theater voor een jeugdvoorstelling of een van de activiteiten voor alle leeftijden. En kijken jullie liever samen een filmpje? Dan kan dat bij Studio/K, want hier zijn regelmatig kinderfilms te zien!